The sims

The sims är ett datorspel som utvecklades av Maxis. Det släpptes år 2000 och är en typ av simulator blandat med strategispel. Spelet är helt enkelt en simulering av vanliga människor liv, eller simmar som de kallas i spelet. I spelet börjar man med att köpa ett hus som man sedan kan inreda med hjälp av pengar, som man tjänar på olika jobb som man kan få. Lyckas man med att tjäna ihop tillräckligt med pengar så kan man sedan flytta till ett större hus.

I spelet stöter man på vanliga vardagsbekymmer så som hunger och kärleksproblem. För att simmarna ska må bra och kunna sköta sitt jobb så måste de få tillräckligt med sömn och trivas i sitt hem. Det får bland annat inte vara smutsigt i hemmet. Det uppstår då och då problem som man måste handskas med, bland annat i form av inbrott eller att saker och ting går sönder i huset så att man behöver ringa till en reparatör.

Spelserien har släppts i många expansioner och i olika versioner genom åren och var under många år ett väldigt populärt spel. Det hade två år efter att det släppts sålts i över 6,3 miljoner exemplar, vilket var väldigt mycket på den tiden. Spelet har dessutom vunnit många priser genom åren så som bland annat PC Game of the Year Award.

I spelet har man alltså ansvar och makten över simmarnas liv i spelet och man behöver ta rätt beslut för att de ska bli framgångsrika och må så bra som möjligt. Det finns egentligen inget slutligt mål i spelet som man kan uppnå vilket gör att det kan bli ganska tröttsamt i längden. Vill man spela The sims så rekommenderas att inte fuska till sig pengar eftersom det i slutändan bara tar bort meningen och det roliga med spelet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *