Call Of Duty

Call Of Duty är en mycket populär spelserie till dator som handlar om olika krig. Det första spelet kom ut 2003 och handlar om andra världskriget där man spelar som både britt, ryss och amerikan. Det går att spela både online och offline. Spelar man offline så går spelet ut på att besegra den nazistiska regimen. I spelet återges flera historiska slag så som bland annat slaget vid Omaha Beach.

Det är ett så kallat first person shooter-spel där man ser spelet ur karaktärens perspektiv. Man ser alltså i stort sett ett vapen och två händer. Det finns många olika vapen i spelet som är tidstypiska för just andra världskriget. Spelet har fått viss kritik eftersom det finns ett par historiska felaktigheter, bland annat går det att använda vissa vapen som vid tiden ännu inte var uppfunna.

Call of Duty utspelar sig i många kända europeiska städer så som i Berlin. Många av scenerna i spelet är väldigt filmiska och har blivit mycket uppskattade bland kritikerna. Ett exempel på en sådan scen är under den del av spelet när man är i Sovjetiska Stalingrad och ska inta olika tyska positioner. Det finns, om man räknar tillägg och expansioner i spelen, 14 olika spel inom spelserien och alla har det gemensamt att det är olika krig som utspelas. Det har bland annat förekommit spel som behandlar det första världskriget samt spel som handlar om krig i Mellanöstern samt framtida krig. Idag är spelen väldigt realistiska och de är välgjorda och väldigt tidtypiska sett både till miljö och utrustning.

Call of Duty är också ett av de största first person shooter-spelen på internet och det finns bland annat olika så kallade spelklaner man kan gå med i. Redan år 2009 hade spelserien sålt i över 55 miljoner ex och det var ändå på ett tidigt stadie i spelseriens historia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *