Black & White

Black and white är ett datorspel som kom ut på marknaden år 2001. Spelet är en blandning mellan ett simulatorspel och strategispel och publicerades av Electroni Arts; man spelar som en gud bland andra gudar och det går ut på att få olika befolkningar att dyrka en. När man har lyckats ta över en ny civilisation så kan man utföra nya så kallade mirakel, så som att trolla fram mat eller vatten.

I spelet stöter man på andra gudar som både kan vara ens vänner eller fiender. Till sin hjälp har man en varelse som kan slåss mot andra gudars varelser samt hjälpa byborna med olika saker och ting. För att ens befolkning ska må bra måste man bland annat se till att de har hus att bo i samt mat och vatten. Ju bättre befolkningen mår desto fler kommer de att bli, vilket innebär att fler kan dyrka dig, detta ger i sin tur mer makt.

Man spelar i lite olika världar spelet igenom där det finns både huvuduppdrag och sidouppdrag som man kan utföra; man spelar med en genomskinlig hand som man orienterar sig med i världen och interagerar med saker och ting. Utifrån de beslut man tar blir man antingen sedd som god eller ond. Man kan till exempel välja att hjälpa folk med deras problem eller att förstöra för dem.

Det har också kommit ut en uppföljare till spelet 2005 som heter Black and White 2. Spelet påminner om det första på många sätt men det har mer fokus på byggnation av städer. Dessutom är det möjligt att bygga arméer vilket inte gick i det första spelet.

Idag har man tyvärr lagt ned spelserien och satsar istället på spelserien Fable. Spelserien har dock uppskattats av många genom åren och det är många som hoppas på en uppföljare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *