Age of Empires

Age of Empires är en klassisk serie datorspel inom genren strategispel. Det första spelet utkom år 1998 och utvecklades av Ensemble Studios. Det finns fyra olika spel inom serien där de flesta handlar om samma sak, nämligen att bygga och utveckla en civilisation och kriga mot andra. Spelet är ofta slut när man har lyckats utrota de andra spelarnas civilisationer.

Det första spelet utspelar sig tidigt i människans historia och man kan välja mellan gamla kulturer och folkslag, så som de gamla egyptierna och grekerna. Man börjar på stenåldern och utvecklar sig därifrån genom bland annat bronsåldern upp till järnåldern. I alla Age of Empires spel behöver man också samla resurser i olika former så som till exempel mat, sten, guld och trä. Dessa kan man sedan använda för att bygga och utveckla nya saker.

Det andra spelet i Serien heter Age of Empires 2 och utspelar sig under det feodala samhället där varje samhälle har en kung eller liknande. I detta spel gäller det oftast att skydda sin egen kung och att döda de andra spelarnas kungar. Här kan man spela med många olika folkslag så som vikingar, goter och perser. Alla folkslag och kulturer har olika för- och nackdelar och kan bygga olika typer av soldater och byggnader. Detta spel är det som är mest populärt i serien och spelas än idag på Internet. Bara för några år sedan kom det ut i en ny version med bättre grafik som kallas för Age of Empires II: HD edition.

Age of Empires 3 utspelar sig under kolonialtiden i Amerika och ligger alltså något längre fram i tiden. Detta spel vart dock inte lika populärt som de andra. Det gjordes även en spin-off på spelserien år 2002 som heter Age Of Mythology där man istället spelar med olika mytologier så som den grekiska, egyptiska och nordiska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *